ZAKELIJK
LEIDERSCHAP
TRAINING

NIET ZOMAAR EEN TRAINING.
EEN UITZONDERLIJKE LEIDERSCHAPSTRAINING.
VOOR JOU ÉN JE BEDRIJF.

Wanneer je kijkt naar het leiderschapstraining aanbod
dan is de aanpak van Unlimited You beslist uitzonderlijk te noemen.

Hier zijn 6 redenen waarom.

Aandachtig luisteren tijdens de briefing voor de Special Forces Experience bij Unlimited You

01.

Onze leiderschapstraining is uniek. Als uitgangspunt wordt gehanteerd dat je leiderschap ontwikkeling in een bepaalde fase is. Dit betekent dat we kijken naar jouw persoonlijke ontwikkeling en de plek in je bedrijf en de vorm van leiderschap die er nodig is. De vraag is of je bij je medewerkers veel moet sturen, veel controle moet uitoefenen of dat je een team hebt ontwikkeld wat al redelijk zelfstandig kan werken, zodat je meer een overleg cultuur hebt opgebouwd en/of als coach moet optreden. Uiteraard moet je meerdere vormen van situationeel leiderschap kunnen inzetten. Weten wanneer je welke methode moet hanteren een absolute noodzakelijkheid.

02.

De wijze waarop we je ontwikkeling aanpakken en vorm geven is beslist uniek te noemen. Geen organisatie die opleiding of trainingen geeft beschikt over de kennis, de vaardigheden of materialen om deze unieke leiderschapstrainingen te geven. Hiermee is je leiderschapsontwikkeling een feit. Dat klinkt wellicht pompeus, maar is objectief een feit.

03.

Niet alleen wordt er naar je persoonlijke leiderschap ontwikkeling gekeken. Ook het type werk wat je doet, de kwaliteit van de mensen waarmee je werkt maken deel uit van je persoonlijke ontwikkelingsplan en gekoppeld aan de (wenselijke) ontwikkeling van je organisatie.

04.

Monitoren van de ontwikkeling in de praktijk na de training is zeer wenselijk zowel voor de cursist als voor ons als trainers. Je ontwikkeling stopt immers niet na de gevolgde training. Jouw dienend leiderschap is een doorlopend groeiend.

05.

Hobbels en obstakels in de praktijk kunnen optreden. Economieën veranderen en de zich ontwikkelende medewerker vraagt in zijn groei samen met je organisatie voortdurend aanpassingen in je wijze van werken. Terugkoppeling en aanpassingen zullen bij Unlimited you sterk mogelijk zijn.

06.

Medewerkers die kunnen doorgroeien naar training coaches kunnen tevens in het programma de nodige ontwikkeling ervaren. Voor de trainingen bij Unlimited You kan er gebruikt worden gemaakt van een persoonlijk ontwikkelingsbudget. Dit heeft voordelen voor jou en je organisatie.

Niels geeft feedback aan een deelnemer van de Special Forces Experience voor leiders

COACHEND LEIDERSCHAP EN MEER ZELFSTANDIGHEID

Om te kunnen coachen moet je team een zekere mate van zelfstandig werken hebben ontwikkeld. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering binnen de grenzen van de uitgangspunten die helder geformuleerd moeten zijn moeten duidelijk zijn en kunnen worden uitgevoerd door je mensen.

Je bent met je bedrijf het stadium van telling and selling voorbij.

Een zekere mate van zelfstandig handelen moet niet vreemd zijn in je team.

Een deel van de verantwoordelijkheid moet door het gehele team kunnen worden gedragen.

De cultuur van je organisatie bepaalt mede de durf om zelfstandigheid te vergroten.
Het risico wat je loopt dat dingen anders zullen worden uitgevoerd dan je zelf zou doen is aanwezig. Echter het vertrouwen dat je mensen capabel genoeg zijn is een vereiste.

Alles hangt dan af van de wijze waarop je coacht. Welke steun, zowel middelen, tijd, duidelijkheid van de doelstelling, als fysieke ondersteuning heeft het individu in je team nodig.

Dat zal voor elk teamlid anders kunnen zijn. Een en ander hangt af van ervaring, persoonlijkheid, stijl van werken en mentale en fysieke mogelijkheid.

In onze leiderschapstraining hebben we daar alle pijlen op gericht. Dat maakt het trainen op het gebied van coachend leiderschap zo uniek.

DE REALITEIT VRAAGT OM SITUATIONEEL LEIDERSCHAP

Bij het trainen van coaches is een uitgangspunt dat er een zekere mate van zelfstandigheid bij de medewerkers aanwezig is. Indien het een beginnend team is of de kennis en/of vaardigheden liggen nog niet zo hoog, dan zal er eerst duidelijke sturing/leiding van de teamleider nodig zijn. De situatie waarin het team zich bevindt is sterk bepalend voor de aanpak van je leidinggeven. Bij sturing/overtuiging ligt het leiding geven volledig in de handen van de leidinggevende. Ben jij die leidinggevende dan zal je de uitgangspunten en kaders, mogelijkheden tijdsbeslag, procedures etc. helder moeten kunnen aangeven. Er wordt zodoende een groot beroep op je communicatieve vaardigheden gedaan. Wil je weten hoe jij het er afbrengt dan is de feedback die je van ons kunt krijgen absoluut waardevol.

De verschillen die we nu aangegeven hebben zijn duidelijk. Je snapt nu ongeveer het verschil tussen dienend leiderschap en sturend leiderschap. De realiteit vraagt dus altijd om situationeel leiderschap.

Deelnemers draaien een geblinddoekte actie tijdens de Special Forces Experience

LEIDERS BOUWEN NIET AAN EEN BEDRIJF.
LEIDERS BOUWEN MENSEN DIE HET BEDRIJF LATEN GROEIEN.

GA VOOR GRENSVERLEGGENDE LEIDERSCHAPSKWALITEITEN

De vraag is nu welke leiderschap kwaliteiten je in jouw organisatie bij welke taak je nodig hebt bij jouw team. Hierop is niet direct een eenvoudig antwoord op te geven. Je snapt dat dat van heel veel factoren afhangt. Factoren zoals je eigen ervaring en kennis, de mate van zelfstandigheid van je team, de omgeving variabelen, de situatie, het terrein/gebouw waarin je je bevindt, de oppositie, de mate van vijandelijkheid, de gevaarzetting, de middelen en materialen die je tot je beschikking hebt, de tijdsdruk die er wel of niet is. En zo zijn er nogal wat elementen op te noemen die niet altijd direct te overzien zijn. Het is dus ook erg belangrijk of je een zekere mate van creativiteit bezit om soms buiten normale kaders te kunnen opereren.

Echter dat maakt het vak voor ons leuk en uitdagend. Wij gaan graag die uitdagende wereld van jou binnen om hierin steun en nieuwe mogelijkheden te bieden. We vergezellen je graag op nieuwe nog onbekende paden.

Redenen te over om direct je in te schrijven om van deze unieke werkwijze gebruik te maken en je persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je organisatie een boost te geven.

Wij zijn er klaar voor. Ga je de uitdaging aan te gaan? Durf je grensverleggende leiderschapskwaliteiten te vergroten? Als het antwoord ja is dan is snel inschrijven de enige optie.

Elke leider is uniek en dat vraag om maatwerk.

Dit is de meest praktische leiderschapstraining van Europa al beschikbaar vanaf 399 euro per persoon.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Scroll naar boven